Stella Karl Cosic„Ove rečenice koje deluju kao reklama, u stvari su suština poruke koje nam kroz svoje programe daje Marshall Goldsmith, jedan od najpriznatijih Executive Coacheva, predavača i autora iz oblasti liderstva u svetu“, rekla nam je Stella Karl Ćosić, Executive Coach iz Beograda.

Jasna Rilović, HR stručnjakinja objasnila je za MojBiz na koje sve načine poslodavci demotiviraju svoje zaposlenike.

Richard Branson Just do itPrisjetila sam se poznate izreke Richarda Bransona koju želim podijeliti s vama: „Screw it, let's do it“.

Budi promjena koju želiš vidjetiZanima me, držite li se svoje riječi? Činite li ono o čemu “propovijedate” drugima? Ulažete li zaista maksimalan napor usmjeren ostvarivanju svoje želje s vrha liste prioriteta? Ili, najmanje, možete li reći da se trudite najbolje što znate i umijete?

Uzmite stvar u svoje rukeNa poslu Vas izluđuje šef ili kolegica? Niste ni popili jutarnju kavu a već se osjećate frustirano, nervozno i ljutito? Putem do radnog mjesta sočno ste opsovali barem tri puta? Udarne vijesti stvaraju vam grč u želudcu? Ponekad se osjećate kao da ste potpuno sami u borbi protiv vjetrenjača? Često ulazite u teške rasprave s partnerom/partnericom, djecom i osjećate se nemoćno i emocionalno iscrpljeno? Ne spavate dobro? Znate li kako se boriti protiv prijetnji, maltretiranja, ismijavanja, tračeva ili agresivnosti s kojima se susrećete na dnevnoj osnovi?

Da li ste učinkoviti ili efikasni?Smatrate li da ste na radnom mjestu učinkovito sposobni, sposobno učinkoviti ili samo sposobni, za razliku od učinkoviti? Kada ste usmjereni na brzo rješavanje poslovnih zadataka, vjerovatno morate donositi odluke odlučno i trenutno.

Ne zaboravite na ljubav prema sebiLjubav dolazi u mnogim oblicima! Ljubav, ah, bez obzira na datum: jedna riječ, toliko puno značenja, oblika i pojavnosti! Neki ljudi vole one koji njih vole, neki vole puno, neki malo. Nekog volimo više od drugih, ljubav može biti slaba ili jaka, različitih intenziteta, vrlo raznolikih vrsta. Ljubav prema obitelji razlikuje se od ljubavi prema – ljubavi, ili ljubavi prema – novcu...Ne treba zaboraviti ni ljubav – prema sebi, što se vrlo često zna dogoditi.