računovodstvo i storno PDVOtvorili ste obrt no prilikom otvaranja niste se upisali u sustav PDV-a.

Moraju li u poslovanju obrtnici i dalje jamciti svom imovinomPortalu za poduzetnike početnike MojBiz.com često dolaze pitanja od strane "obrtnika paušalista" moraju li u poslovanju obrtnici i dalje jamčiti svom imovinom.

Sto je loko vožnja a što putni nalogTrebate na poslovni put i zanima vas što je loko vožnja?Donosimo vam odgovor na to pitanje te objašnjavamo razliku između loko vožnje i putnog naloga.

financije porez pdv vS prvim danom 2018. godine stupile su na snagu odredbe pojedinih poreznih propisa.

Kupujete li osobni automobil za prijevoz putnika ovo je korisno znatiŽelite li kupiti novi automobil?  Od 1. siječnja 2018. poduzetnici koji kupuju osobni automobil za prijevoz putnika moći će po ulaznom računu priznati 50% PDV-a (poreza na dodanu vrijednost), piše Gordan Horbec, Opulento

Prijava poreza na dohodakVeljača je i počinje sezona poreznih prijava za građane! Većina građana više ne mora samostalno podnositi prijavu dok jedan dio još uvijek obvezan podnositi poreznu prijavu.

plaćanje računa paušalni obrtNa email redakcije MojBiz portala stiglo je pitanje vezano za izdavanje prvog računa i njegovog oblika. Odgovor su dali stručnjaci iz tvrtke Mazars Croatia