Grad Beč aplikacijeKada dolazi idući tramvaj? Kome prijaviti neispravnu rasvjetnu lampu? Kako u invalidskim kolicima najlakše doći do kazališta? Odgovore na sva ta pitanja i mnogo drugih informacija moguće je dobiti putem jedne od 240 bečkih gradskih aplikacija.

Fotopoint aplikacija donosi multimedijalne podatake s terenaAko se bavite turizmom, poljoprivredom, radite u službi održavanja, prodaji, marketingu FotoPoint mobilna aplikacija osječke tvrtke DATArius pomoći će da brzo i jednostavno prikupite multimedijalne podatke o nekom događaju u trenutku kada je nastao.

vlastite_idejeNe zaboravite! Mozak nema ograničeno radno vrijeme, već misli non stop. To tvrdi Steven Pinker, profesor kognitivne psihologije i autor knjige Prazna ploča u izdanju Algoritma. „Jedna teorija kaže da o problemima ne trebamo naporno razmišljati već da ih je bolje ostaviti po strani kako bi podsvijest mogla postupkom inkubacije pronaći njihovo rješenje. Nakon nekog vremena, bez posebnog upozorenja, rješenje će se pojaviti.“

 

Kako je nastao najbrži električni automobilMate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili, 24-godišnjak izumitelj je električnog automobila, novog hrvatskog brenda i prvi hrvatski proizvođač električnog automobila. Poduzetnik, koji je unatoč nepovoljnim uvjetima poslovanja zadržao  proizvodnju u Hrvatskoj bilježi izvrsne prodajne rezultate.

predstavite_svoje_idejeKonstruktivna kritika je dobra stvar, pa će već običan razgovor o nekom konceptu dovesti do spoznaje o prednostima i manama osmišljenog rješenja. Obično takve kritike i razgovori potječu iz bliže okoline, obitelji.

 

poduzetnici inovatori- Naša produžna utičnica omogućuje da se daljinski isključuju pojedini dijelovi, pa ako je tzv. zerro šteker priključen na televizor, DVD i digitalni prijamnik, ušteda mjesečno iznosi oko 25 kuna. Produžna utičnica ima dva mjesta koja se mogu isključiti i služe za antenu, telefon, internet rute ili uređaje koje ne želite isključivati, pa se na taj način štedi mjesečno i do 50 kuna - opisuje Bojan Dominić iz tvrtke Energosistemi iz Goričana inovaciju nagrađenu srebrnom medaljom na 37. hrvatskom salonu inovacija u Šibeniku, na kojem je Udruga inovatora Međimurja Inoma proglašena najboljom u Hrvatskoj u 2012. godini!

idea_Kako se dolazi do čarobnog trenutka uzvika: "Eureka!".

Fizička aktivnost, šetnja ... Jeste li znali da je Sir Clive Sinclair, izumitelj ZX osobnog računala kao i ZX Spectrum svoje najbolje ideje dobio dok je trčao?

Podijelit ću s Vama nekoliko načina kako se dolazi do ideja za nova rješenja jer fizička aktivnost nije jedini poticaj ...