Privucite nove kupceProšlog mjeseca govorili smo o 6 načina kako postići to da vas kupci nazovu nazad. Ovog tjedna podijelit ćemo ostalih 6 unikatnih ideja koje će osigurati to da kupci požele nazvati vas nazad.

12 načina kako postići da vas potencijalni kupci nazovu Sigurni smo kako podižete telefonsku slušalicu, zovete potencijalne kupce i razgovarate s njihovim tajnicama i sekretaricama, ostavljate govorne poruke i šaljete emailove – ukratko aktivan ste i produktivan profesionalac u prodaji.

Webshop i online prodajaZa uspjeh u poslovanju, a pogotovo internetskog, ključni faktor je adaptacija. Poduzeće se mora biti sposobno u što kraćem roku prilagoditi promjenama proizašlim iz napretka u tehnologiji, promjenama u trendovima ili ponašanju potrošača.

MojBiz.com educira nezaposlene o prodajiOduvijek vas je zanimalo što se to krije iza uspješne prodaje. Pa, osim što je svugdje oko nas postoje i neka pravila koja je vrlo lako naučiti. Stoga vas pozivam da naučite vrlo jednostavne alate i tako prodajete više, bolje i svakodnevno.

Kako prodavati ljeti?Ljeto je najteže vrijeme za postavljanje dobre perspektive i sklapanje poslova. Stoga, budite nekoliko koraka ispred i maksimizirajte svoju prodajnu produktivnost.

U telefonskoj prodaji odbijanje nije porazČak ni iskusni agenti telefonske prodaje ponekad ne uspijevaju realizirati više od jedne prodaje na trideset pokušaja. Podrazumijeva se da je među brojnim nazvanim kontaktima samo mali broj potencijalnih kupaca.

Savjeti za motivaciju prodajePostoji mnoštvo alata za uspješnu motivaciju prodajnog osoblja. Najsnažniji motivator svakako je dobro osmišljeni kompenzacijski paket, što znači izbalansirana kombinacija plaće, provizija i bonusa, usklađena s očekivanjima i jedne i druge strane.