Pin It

Antispam savjeti za newsletterNewsletter je odličan marektinški alat i u tome se svi slažu, i stručnjaci i poduzetnici. Da biste zaokružili svoju komunikacijsku priču potrebno je znati, hoće li vaš email doći na željenu adresu. Da ne bi završio u spamu treba poštivati sljedeća pravila.

Stručnjak iz Avalona, Mario Pintar donosi 10 savjeta za uspješan newsletter:

 

  1.     Za slanje newslettera trebate imati odobrenje (privolu) vlasnika email adrese da želi primati email newsletter.
  2.     U svakom trenutku primatelju morate omogućiti jednostavnu odjavu s mailing liste (Unsubscribe).
  3.     Koristite gotove alate za email marketing, kao što su: MailChimp, GetResponse, ConstantContact, My Emma, Aweber, Redcappi.
  4.     Newsletter možete poslati na email adresu tvrtke (recimo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) s kojom imate stalni poslovni odnos.
  5.     Slanje promotivnih materijala potrošaču s kojim niste u stalnom poslovnom odnosu jest SPAM (npr. netko je jednom bio gost hotela).
  6.     Slanje newslettera subjektima do čijih ste email adresa došli kupovinom jest SPAM.
  7.     Nikad ne prikrivajte identitet pošiljatelja poruke.
  8.     Izbjegavajte “spammy” ključne riječi i fraze u newsletteru (FREE, CLICK HERE! FREE! BUY NOW!, Casino, Click now, Open immediately). Najosjetljiviji na    SPAM je upravo Subject Line tj. naslov newslettera.
  9.     Ne koristite VELIKA SLOVA (pogotovo u naslovu), previše znakova interpunkcije, previše boja ili prevelike slike u newsletteru.
  10.     NE KREIRAJTE newsletter u Microsoft Wordu eksportirajući ga onda u HTML, taj kod je aljkav i SPAM filteri ga mrze.

 

Autor teksta Mario Pintar, Marketing manager at AVALON web hosting. 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima! Lajkaj MojBiz Facebook stranicu. Komentiraj!


Pratite nas

 facebook twitter youtube linkedin google

UNUTARNJE Slider vijesti