Pin It

 Online rječnik

 

Većina malih poduzetnika koriste online rječnike. Internetski rječnici su vrlo prisutni i nezamjenjiv alat mnogima stoga donosimo najpopularnije online besplatne rječnike 


Dalmacija.net

Dalmacija.net obećava prijevod između glavnih svjetskih jezika, a u pozadini stranice vrti se InterTran. Ovaj rječnik poslužit će za brzi prijevod nekoliko riječi ako nemate bolju opciju, no nismo impresionirani rezultatima prijevoda čak ni jednostavnih riječi.


Rjecnik.com

Rjecnik.com je vrlo dobar osnovni rječnik s dugom tradicijom. Koristili smo ga još davne 1999. godine, i dobar je u prijevodu riječi u nominativu ili infinitivu. Za jednu riječ ponudit će vam više prijevoda, a njegov spartanski dizajn neće vam odvući pažnju od bitnih stvari.


Collins

Collins je poznato ime u svijetu rječnika. Njegovo iskustvo zrači iz svakog elementa njihove stranice, a prijevodi su mu odlični. Nema problema s rečenicama, a govori mnoge poznate i opskurne jezike.


Google Translate

Kad je u pitanju prijevod dužih tekstova, Google je majstor svog zanata. Govori mnoge svjetske jezike, i zahvaljujući svojim jedinstvenim algoritmima za prijevod, nema problema s hrvatskom gramatikom. Posebno je zabavna mogućnost prijevoda dokumenata koje možete uploadati na stranice rječnika.


EUdict

EUdict je naš favorit kad je u pitanju prijevod pojedinačnih riječi. Autor mu je Tomislav Kuzmić, hrvatski programer. Nijedan drugi rječnik na koji smo naišli ne nudi toliko mogućnosti prijevoda jedne riječi, a tu su uvijek i sve fraze u kojima tražena riječ sudjeluje. Osimtoga, EUdict sadrži mnoštvo tehničkih i stručnih pojmova. Srdačno ga preporučujemo korisnicima svih profila.

Izvor: portal Net.hr


Pratite nas

 facebook twitter youtube linkedin google

UNUTARNJE Slider vijesti