Pin It

Plaćanje preko paypala postalo je jako popularno među poduzetnicima. Dobro je znati da paypal servis štiti od mogućih prijevara na eBayju, odnosno oštećenim kupcima vraća uplaćeni novac. Kako otvoriti Paypal račun objašnjava portal Savjeti.Novac.Net.

Plaćanje preko paypala moguće je nakon što ste otvorili paypal račun i registrirali se. Postupak kako otvoriti paypal račun je relativno jednostavan. Plaćanje preko paypala moguće je nakon što ste otvorili paypal račun i registrirali se. Postupak kako otvoriti paypal račun je relativno jednostavan.

Paypal u nekoliko koraka

  • Najprije morate ispuniti jednostavan formular s vašim osobnim podacima.
  • Nakon što ste kreirali račun, dali e-mail adresu koju koristite i odabrali lozinku, potrebno je definirati sredstvo plaćanja
  • PayPal podržava plaćanje kreditnim i debitnim karticama, te je registracija kreditne kartice jednostavnija i brža, jer ne zahtijeva nikakve dodatne provjere.
  • Nakon što registrirate svoju kreditnu karticu, PayPal će vas upozoriti da je vaš račun ograničen u transferu sredstava na iznos od 100 dolara ili eura.

Kako biste se riješili navedenog ograničenja, potrebno je nadograditi korisnički račun i PayPal će s vašeg računa skinuti 1,95 dolara i poslati vašoj banci četveroznamenkasti Expanded Use Number (EUN) u obrazloženju transakcije. Opis plaćanja s tim brojem dobit ćete u redovnom izvodu koji vam šalje vaša banka/kartičarska kuća.

Ukoliko imate pristup svom računu putem interneta, EUN možete očitati na taj način i ukloniti ograničenje s vašeg PayPal računa unosom navedenog broja. PayPal će vratiti taj iznos pri vašoj prvoj kupnji pa tu pristojbu zapravo ne plaćate.

Foto: pexels, web stranica paypala