Pin It

coach_elenaŠto je to uopće coaching?! Ne, coaching nije neka nova sekta, mistično mantranje riječi izmišljenih baš za vas, niti „mlaćenje prazne slame“.

Ne može se poistovjetiti niti s pojmom treniranja, trenera, iako korijene vuče baš iz sporta. OK, dosta razlikovanja po principu „e, to nije“, pokušat ću vam približiti što coaching jeste i što čini za vas.

 

Možemo ga definirati kao proces u kojem vam coach pruža podršku u savladavanju novih znanja ili vještina, rješavanju problema, postizanju željenih promjena ili ciljeva.

Coachevi rade sa svojim klijentima individualno ili grupno, licem u lice ili telefonom, elektroničkom poštom ili Skypom – obično u seriji dogovorenih termina, u periodu od tri do šest mjeseci.

Coach vam neće reći što trebate napraviti ili naučiti. Coach nije tu zato da vam pruži gotove odgovore na pitanja: coach radi s vama kako biste iznašli svoje odgovore. 

Autorica: Elena Cvjetković, coach

Pitanja vezana za ovu tematiku šaljite na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s napomenom za rubriku coaching.