Pin It

Stella Karl Cosic„Ove rečenice koje deluju kao reklama, u stvari su suština poruke koje nam kroz svoje programe daje Marshall Goldsmith, jedan od najpriznatijih Executive Coacheva, predavača i autora iz oblasti liderstva u svetu“, rekla nam je Stella Karl Ćosić, Executive Coach iz Beograda.

I sami ste Executive Coach. Šta vam se najviše sviđa u Marshallovom radu i programima?
Jednostavnost primene, transparentnost i rezultati koje je moguće postići. Marshall ne veruje u bajke, on veruje u Feedforward i Feedback, Fokus i Rezultat do koga se dolazi svakodnevnom aktivnošću u pravcu napretka.

Coachevi! Marshall Goldsmith dolazi u Beograd!


Kako ste saznali za Marshalla Goldsmitha? Da li je njegova metodologija zastupljena u Srbiji?
Saznala sam slučajno, ako slučajnosti uopšte postoje. Švrljajući po Amazonu pronašla sam njegovu knjigu „What got you here, won’t get you there“ . Knjigu sam pročitala u dahu jer je toliko zanimljiva i istinita. Na momente se smejete, na momente vam dođe da plačete kad se prepoznate u redovima. Neki opisi su me vraćali kao vremeplovu dane sa one strane kada sam  i sama bila na rukovodećim pozicijama u kompanijama. Knjiga me je dovela do obuke i priključila sam se grupi sertifikovanih Ehecutive Coacheva po metodologiji MGSCC. Koliko znam za sada sam jedina u Srbiji, ali obzirom da Marshall Goldsmith dolazi u Beograd, očekujem da će se njegove fenomenalne ideje proširiti regionom.

Današnjim liderima nedostaje hrabrosti


Kakvi su lideri u Srbiji? Koliko su otvoreni za nove pristupe?
Protivnik sam generalizacije i imala sam prilike da sarađujem sa različitim liderima. Ipak slažem se sa Marshallovom izjavom da problem današnjih lidera nije Know How . Znanje je danas dostupno. Svi mi toliko toga znamo, a i ono što ne znamo lako možemo klikom pronaći na Googleu. Problem današnjih lidera a i svih nas je Show How. Ne nedostaju nam informacije i znanje nego spremnost da ono što znamo (da je dobro i da daje rezultate) i primenjujemo. Nedostaje nam hraborosti, samokritičnosti i volje i lakše nam je da se sakrijemo iza izjave „takav /takva sam“, nego da se suočimo sa činjenicama (feedbackom i feedforwardom), aktiviramo se i korak po korak napredujemo!


Postoji li nešto što biste poručili našim čitaocima?
Dođite 29. i 30. maja u Beograd na BBEE Poslovni Forum! Imaćete prilike da iz prve ruke, od samog Marshalla Goldsmitha saznate koje su to jednostavne i logične tehnike za postizanje izuzetnih rezultata.

 

Foto: BBEE Poslovni Forum

Razgovarala Slavica Gavrić, BBEE Poslovni Forum


Detalji o Forumu, učesnicima, VIP sesijama, prijavi za učešće su dostupni na sajtu Business foruma