Pin It

Domaćim tvrtkama uskoro moći dati i strano imeHrvatski poduzetnici više neće morati svojim tvrtkama davati samo hrvatska imena. Do kraja godine u saborsku raspravu doći će izmjene Zakona o trgovačkim društvima, koje će našim tvrtkama omogućiti da u svoj naziv unose riječi iz engleskog i drugih stranih jezika.

 

– Predložit ćemo da naziv trgovačkih društava ne bude isključivio na hrvatskom, a povod za tu izmjenu je skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju, izjavio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta. Hrvatska postaje dio globalne ekonomije, pa našim poduzetnicima ne bi trebalo ograničavati mogućnost odabira naziva tvrtke, kazao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Novom listu.

Najnovije zakonske izmjene pripremaju se u povodu žalbi brojnih poduzetnika, ponajprije izvoznika te tvrtki koje se bave savjetodavnim uslugama, ili djeluju na području informatičke tehnologije. Oni smatraju da će na inozemnom tržištu biti prepoznatljiviji ako budu mogli odabirati engleska imena, koja su po svijetu raširena osobito u informatici.