Pin It

LinkedInPitate se kako dotjerati svoj LinkedIn profil da postanete zanimljiva poslovna faca na tržištu? Slijedi nekoliko savjeta za dotjerivanje profila koji znači puno u biznisu, a vrlo često ga zanemarujemo. Prije svega LinkedIn je najbolja društvena mreža za poduzetnike, vlasnike firmi, profesionalce, stručnjake. No, nažalost vaš profil nema puni značaj i neće vam pomoći u ostvarivanju biznis ciljeva i uspostavljanju poslovnih veza ako ga malo ne sredite.

Zato krenimo na posao!

Kroz nekoliko jednostavnih koraka ova priča postat će prava poslovna uspješnica.

Prvo biste trebali malo preispitati svoje ciljeve. Vaša osnovna namjera je samopromocija ili kako bi rekli osobni marketing. Vjerojatno je većina napravila sljedeće: uredno popunila sva zadana polja svojim životopisom, ubacila neku sliku i kratak tekst, reference i kontakte.

No, ono što je najvažnije zapravo stoji u tome što želite postići pa stoga razmislite ponovno koji su vam ciljevi i pretvorite ih u ključne riječi. Jer, ljudi vas upravo tako i pronalaze na LinkedInu – putem ključnih riječi.

Razmišljajte o riječima koje imaju značenje u industriji u kojoj radite!

Također možete koristiti alate za ključne riječi kako biste pronašli opće pojmove koji će privući širu publiku, pa tek onda „kopajte dublje" kako biste targetirali svoju nišu.

Sljedeći korak je naslov vašeg profila. Izaberite najvažniju ključnu riječ i objavite je u naslovu ...

Ukoliko ste često mijenjali poslove, čak i zanimanja, zadržite fokus na ono što vam je trenutno važno i što radite. Prethodne poslove samo kratko navedite – naziv tvrtke, poziciju, kratak opis dužnosti.

Vaša individualnost ne smije biti izgubljena u krutim pravilima ključnih riječi. Podijelite zašto volite raditi to što radite, podijelite svoje želje, nade i postignuća.

Pogledajte svoju sliku objavljenu na profilu. Molim vas pogledajte još jednom. Dobro obratite pažnju na poruku koju šalje. Jer vaša slika je baš kao i logo neke tvrtke.

Javite se nakon što poradite na svom LinkedIn profilu! Uostalom i mi imamo svoj profil i još na njemu radimo!

 

Mirjana Fijolić, www.profitiraj.hr


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti