Pin It

poslovna_astrologijaSuzana Anić, astrologinja govori za portal MojBiz.com o tome koliko hrvatski poslovnjaci vjeruju točnije koriste astrološki alat kao smjernicu u svom poslovanju za donošenje važnih poslovnih odluka koje mogu imati veze s većim ulaganjima, investicijama, proširenjem poslovanja, odabirom poslovnog partnera, zaposlenika.


 „Dosta se mojih klijenata savjetuje kada je pravi trenutak za djelovanje ili promjenu“ kaže Suzana Anić, astrologinja dodajući da je očito je da poslovnjaci sve više pribjegavaju poslovnoj astrologiji kada žele otkriti potencijalne opasnosti koje na njih vrebaju ili utvrditi čemu su skloniji, utvrditi s kime se mogu dobro slagati u poslu te koja su razdoblja povoljna za donošenje važnih poslovnih odluka.
 
No, u kojoj mjeri poslovnjaci vjeruju u poslovni horoskop i koliko ga koriste. Prema iskustvima astrologa u Hrvatskoj još uvijek u nedovoljnoj mjeri. Smatraju da je jedan od razloga što ne znaju ili su slabo informirani o prednostima i mogućnostima astrologije u poslovnom segmentu njihovog života.

Suzana_Anic„U svijetu je situacija kudikamo bolja. Velike korporacije, organizacije, firme imaju svoje osobne astrologe kao naprimjer SAD, Njemačka, Italija, Francuska, Engleska, Japan, Kina, Indija, Rusija. U kadrovskim službama uz psihologe rade i astrolozi ili se uzimaju njihove konzultantske usluge pri odabiru važnih kadrova. Poslovna astrologija primjenu pronalazi u upravljanju ljudskim potencijalima“ kaže Anić.

Ono što omogućuje poslovna astrologija mora biti u službi pojedinca, a ne obratno. I to je pravilo koje bi astrolozi trebali isticati svojim klijentima i tako prezentirati astrologiju. Jer, ona omogućuje da uz manje napora postignete veće rezultate.

„Svi smo se  našli u situaciji da guramo određene stvari, trudimo se, ulažemo silnu energiju, a rezultati izostanu dok u drugom trenutku uz vrlo mali angažman postignemo uspjeh. Bitno je odabrati pravi trenutak za djelovanje, a tu nam astrologija može uvelike pomoći“ objašnjava astrologinja Anić dodajući da je naravno riječ je isključivo o individualnom pristupu, individualnoj analizi koja se primjenjuje i kod odabira zaposlenika, strateških partnera, ulaganja. Astrologija može ukazati i na isplativost nekog poslovnog projekta, o njegovom trajanju, razvoju.

Također, firma kao i svaki pojedinac ima svoj individualni horoskop i iz njega se isčitava poslovni put, rast, uspješna razdoblja, trijumf poslovanja, stagnacija, periodi kriza, gašenje firme i slično. Uz horoskop firme važani su i horoskopi menagera, direktora, ljudi koji odlučuju o poslovanju.

Ljudski resursi koriste poslovnu astropsihologiju

Poslovni horoskop sugerira najbolji odabir zanimanja, posla za svaku osobu, pokazuje vrijeme promjena, pravi trenutak za poslovne akcije, djelovanje, afirmaciju. Promaknuće, napredovanje, javna priznanja, bolji položaj također je moguće vidjeti iz nečijeg horoskopa.

Poslovna astropsihologija nalazi primjenu u sve popularnijoj disciplini upravljanja ljudskim potencijalima. Koristi od ove usluge imaju poslodavci, velike firme, ali i agencije koje posreduju pri zapošljavanju.

„Astrologija se primjenjuje kod pronalaženja kadrova da budem preciznija kod selekcije kadrova kada poslodavac već ima uži krug kandidata. Tada mu se ukazuje na stvari koje nisu vidljive iz životopisa svakog kandidata, a bitne su za obavljanje poslovnih zadataka komunikacijske vještine, dar za organizaciju, točnost, korektno ponašanje, odgovoran pristup poslu, želja za znanjem, uspjehom, napredovanjem, koliko bi se određeni kandidat mogao zadržati u firmi, kakav je za suradnju, timski rad, kakav će odnos razvijati sa kolegama, da li je bolji tvorac ideja ili realizator, njegov nastup, ophođenje, govorničke kvalitete, vještina pregovaranja, dar uvjeravanja i ostalo“ objašnjava Anić.

Iz astroloških karata se također može vidjeti zdravlje svakog kandidata.

„ Svi znamo da su bolovanja noćna mora svim poslodavcima. Ovom analizom poslodavcu se olakšava izbor, odabir kadrova, sugerira najbolji kandidat uzimajući u obzir kvalitete koje se traže za određeno radno mjesto, a nisu vidljive iz životopisa“ zaključuje Anić.

 

U sljedećem tekstu donosimo poslovne karakteristike horoskopskih znakova

Autor: Mirjana Fijolić

Slika: Suzana Anić i  www.indiamart.com

 


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti